Bescherm jezelf en herken spam

We krijgen ze allemaal wel eens, een gek berichtje via SMS of in de mailbox. Opmerkelijk genoeg lijken ze tegenwoordig steeds vaker voor te komen en worden ze steeds slimmer in hun pogingen om zich voor te doen als legitieme berichten.. 

Wat wij merken is dat veel van onze klanten bijvoorbeeld mailtjes krijgen over dat hun accounts mogelijk zouden worden gedeactiveerd als er geen actie wordt genomen met een link in de E-mail. TRAP HIER NIET IN! De mail kan ontzettend echt lijken alsof het van Facebook of Google komt. Er zijn nog veel soortgelijke mails waar oplichters ervoor proberen te zorgen dat je op hun links klikt en je informatie deelt. 

Bij Immerse begrijpen we dat het ontvangen van spam mails verontrustend kan zijn. Daarom delen we graag enkele handige tips om deze valse e-mails gemakkelijk te herkennen en te vermijden.

  1. Controleer de Afzender:
  • Bekijk zorgvuldig de e-mailadressen van afzenders. Legitieme bedrijven gebruiken vaak officiële domeinnamen, terwijl spammers vaak vreemde of gemaskeerde adressen gebruiken.
  1. Let op Spelfouten en Grammatica:
  • Veel spam mails bevatten spelfouten en grammaticale fouten. Professionele organisaties besteden doorgaans meer aandacht aan hun communicatie.
  1. Wees Voorzichtig met Links en Bijlagen:
  • Vermijd het klikken op verdachte links of het openen van bijlagen, vooral als de e-mail onverwacht is. Dit kan schadelijke software bevatten.
  1. Controleer de Inhoud van de E-mail:
  • Let op de inhoud van de e-mail. Spammers gebruiken vaak urgente taal of vragen om persoonlijke informatie. Legitieme organisaties zullen zelden dergelijke verzoeken doen via e-mail.

 

Weet je het nog steeds niet zeker?

Als het een e-mail van een bekend bedrijf betreft, vraag dan collega’s of vrienden of zij een vergelijkbare e-mail hebben ontvangen. Een extra paar ogen zijn altijd handig al gaat het om dit soort kwesties. Dit kan helpen om de legitimiteit te beoordelen. Onze klanten kunnen altijd terecht bij ons, al zijn ze het niet zeker over dit soort mails.  

Bescherm jezelf tegen de toenemende stroom van spammails door deze eenvoudige maar effectieve tips toe te passen. Op die manier kun je met een gerust hart je e-mail inbox beheren en jezelf beschermen tegen potentiële online bedreigingen.